Cimpanzeii consumă în medie cât două băuturi alcoolice zilnic, conform unui studiu recentea noastră”

Cercetări recente au arătat că cimpanzeii consumă, în mod obișnuit, cantități echivalente cu aproximativ două băuturi alcoolice într-o zi, ca urmare a preferinței lor pentru fructele coapte, conform unei informații transmise de o companie de știri.
În pădurile sălbatice, aceste animale mănâncă aproximativ 10% din greutatea corpului lor în fructe coapte în fiecare zi. Deoarece aceste fructe trec adesea printr-un proces natural de fermentare – transformând zaharurile în alcool – cimpanzeii consumă zilnic o cantitate de alcool echivalentă cu două cocktailuri umane.
O echipă de cercetători de la Universitatea din California, Berkeley, a măsurat conținutul de alcool al fructelor fermentate consumate regulat de aceste animale în două locații: în Uganda și Coasta de Fildeș.
Ei au estimat că, bazându-se pe cantitatea de hrană consumată, cimpanzeii pot ingera aproximativ 14 grame de etanol pe zi, fiind cantitatea de alcool prezentă într-o băutură standard în Statele Unite.
Luând în calcul diferența de greutate între oameni și cimpanzei, rezultă că aceste primate consumă, în mod echivalent, aproximativ două băuturi alcoolice normale. Totuși, specialiștii au observat că nu există semne clare de intoxicație, deoarece cimpanzeii consumă fructele pe parcursul mai multor ore, limitând efectele alcoolului.
Autorul principal, Aleksey Maro, de la Departamentul de Biologie de la Berkeley, a menționat: „Este dificil de spus în ce măsură această cantitate de alcool afectează comportamentul cimpanzeilor.”
El a explicat că prezența unor cantități mari de fructe coapte poate influența anumite aspecte ale activităților lor, precum patrularea teritoriului sau vânătoarea, iar ciclul de fertilitate al femelelor poate fi sincronizat cu perioadele în care fructele sunt în cantități mari.
„Este posibil ca etanolul să aibce un rol în aceste dinamici legate de dietă, mai ales dacă pot consuma rapid mult fruct,” a adăugat cercetătorul.
Cimpanzeii consumă predominant fructe coapte, care reprezintă peste 70% din alimentația lor.
Studiul, publicat recent într-o revistă de specialitate, a analizat 21 de tipuri diferite de fructe cultivate în zonele de studiu din Uganda și Coasta de Fildeș.
Maro a descris varietățile de fructe din dieta cimpanzeilor ca fiind „variate și uimitoare”, de la fructe de mărimea unei mingi de bowling până la fructe aproape pline cu semințe și cu doar o cantitate mică de pulpă.
Warning: Undefined variable $req_name in /var/www/jurnalurban.ro/public_html/wp-content/themes/newsly/comments.php on line 112
Warning: Undefined variable $req_mail in /var/www/jurnalurban.ro/public_html/wp-content/themes/newsly/comments.php on line 112