Elevii de la Liceul Greco-Catolic din Oradea au primit, la prânz, carne insuficient gătită, anunță o publicație locală.
Directorul școlii, Antonia Nica, a confirmat că a existat o situație neplăcută, explicând că a fost cauzată de mai mulți factori.
Ea a explicat că în fiecare zi, până cel târziu la ora 9.30 dimineața, învățătoarele trebuie să informeze câți elevi vor lua masa în cantina școlii, gestionată de firma Trattoria Seminarii SRL, o companie înființată de Episcopia Greco-Catolică din Oradea după ce școala nu a mai putut administra singură cantina.
Pe 23 septembrie, învățătoarea unei clase de-a IV-a a uitat să comunice numărul elevilor pentru prânz. Reprezentanții cantinei nu au reamintit-o, iar echipa de catering nu a ținut cont de această clasă la pregătirea porțiilor.
„Au realizat greșeala abia când două clase au intrat în cantină, dar aveau deja pregătit mâncare doar pentru o singură clasă,” a spus Nica.
Până când copiii au început să consume supa – care era suficientă pentru toți – personalul firmei a pregătit porțiile de carne crispy. „Au pornit rapid cuptoarele și au pus carnea la gătit. Nu știm exact ce s-a întâmplat în continuare, dar nu le-au verificat corect, iar carnea nu era bine făcută. S-a observat atunci când copiii au început să o taie pentru a o mânca, și masa a fost oprită. Nimeni nu a consumat carne crudă,” a adăugat directoarea.
După acest incident, șase părinți au decis să-și retragă copiii din cantină, preferând să le pună pachete cu mâncare de acasă, având în vedere că elevii petrec în mod zilnic până la orele 16 în școală, urmând un program de pregătire pas cu pas.
