La Lăptăria cu Caimac, procesul de producție este realizat cu atenție, începând de la hrănirea vacilor și până la ambalarea finală a laptelui care ajunge în frigiderul consumatorilor. Laptele își păstrează valoarea maximă atunci când este minim procesat, păstrându-și calitățile nutritive, siguranța și gustul natural, clar și autentic.
Diferența dintre alergia la lapte și intoleranța la lactoză constă în modul în care organismul reacționează. Alergia la lapte este o reacție imună la proteinele din lapte, în timp ce intoleranța la lactoză implică o incapacitate a organismului de a digera zahărul din lapte, lactoza, din cauza lipsei enzimei lactază.
Pentru persoanele sensibile la lactoză, există produse lactate special concepute, prin procesarea care elimină lactoza, astfel încât să poată fi consumate fără probleme. Aceste lactate fără lactoză sunt realizate prin adăugarea enzimei lactază sau prin alte metode de descompunere a lactozei, pentru a fi mai digerabile.
